Megvan, hol áll munkába legközelebb Fernando Gago – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóinformációk szerint eldőlt, hogy hol folytatja edzői pályafutását a munkanélküli argentin szakember…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

César Luis Merlo úgy értesült, hogy a legutóbb az argentin Racing Clubot irányító Fernando Gago szóbeli megállapodást kötött a mexikói Chivas Guadalajara együttesével, ahol Veljko Paunovic helyét veheti át a kispadon.

A 37 éves egykori kiváló argentin védekező középpályás október elején önként mondott le a Racing Club irányításáról az Independiente elleni elvesztett rangadó után, mindez a második edzői megbízatása volt. Gago azelőtt 2021-ben fél éven át az Aldosivi edzője volt.

A fiatal tréner 2021 októberétől két éven át vezette előző csapatát, amely a 2022-es Liga Profesionalban egy hajszállal maradt le a végső győzelemről és lett második, miközben megnyerte a “nemzetközi” Szuperkupát és a Trofeo de Campeonest a Boca Juniors legyőzésével. Az egykori válogatott labdarúgó 109 mérkőzésen irányította a Racingot, amely ezalatt 53 győzelmet és 30 döntetlent ért el 26 vereség mellett.

Gagót a közelmúltban a brazil élvonalbeli Cruzeiróval boronálták össze, ám úgy tűnik, hogy Ronaldo csapatával nem sikerült megegyeznie.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Megvan, hol áll munkába legközelebb Fernando Gago – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.