Műkorcsolya Eb – Georgiai vezetés, negyedik helyen a magyar páros

MH/MTI
2024. január 10. szerda. 16:09
Frissítve: 2024. január 10. 16:23

Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar egység, amelynek ez a második közös idénye, kifejezetten tetszetős produkciót mutatott be a legendás Queen együttes Another One Bites the Dust című számára előadott rövidprogramban, jól sikerültek a kötelező elemek és ugrások, így a bírók 65,29 ponttal jutalmazták az éremesélyes Pavlovát és Sviatchenkót.

A duó így csupán néhány tizeddel maradt el egyéni legjobbjától, melyet decemberben a Grand Prix-döntőn korcsolyázott. Ugyanakkor ez a produkció sem volt elég ahhoz, hogy dobogós pozícióból várja a folytatást, mert egy-egy georgiai, német és olasz kettős megelőzte, előbbi kettő teljesen új páros. A magyarok hátránya nem jelentős, mindössze hat pont az éllovassal és kevesebb mint két pont a harmadikkal szemben.

Az mindenképpen meglepetés, hogy a címvédő és tavaly vb-bronzérmes olasz Sara Conti, Niccolo Macii csak hetedik, míg az egy éve ezüstérmes szintén olasz Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini egység ötödik helyről várja a folytatást.

A litvániai kontinensviadal 16.15-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik, amelyben magyar részről Vlasenko Aleksandr lesz érdekelt. A párosok kűrjét csütörtökön 18 órától rendezik.

Eredmények:
páros rövidprogram:
1. Anasztaszija Metelkina, Luka Berulava (georgiai) 71,30
2. Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin (német) 69,63
3. Lucrezia Beccari, Matteo Guarise (olasz) 67,05
4. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 65,29

Írta a Magyar Hírlap