NB I: a kiesőjelölt nem fogadta el az edzője lemondását

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) sereghajtó Mezőkövesd-Zsóry vezetőedzője felajánlotta a lemondását, melyet azonban a klub nem fogadott el…

A Mezőkövesd Zsóry hivatalos oldalán közölt egy interjút a csapat vezetőedzője, Milan Milanoviccsal, aki elárulta, hogy felájnlotta a távozását, méghozzá mindenféle anyagi jutattatás nélkül, melyet azonban a klubvezetés nem fogadott el:

“Úgy érzem, hogy az elmúlt három mérkőzés elég csúfosan sikeredett: 12 gólt kaptunk, egyet sem lőttünk. Az ideérkezésem során azt tapasztaltam, hogy nagyon jó volt a játékosok hozzáállása, és úgy láttuk, hogy van esély kiharcolni a bennmaradást. Olyan mérkőzéseket játszottunk, ahol tényleg egyenrangú ellenfelei voltunk az ellenfeleinknek. Sajnos, valami a Ferencváros elleni meccs után megváltozott, ez a három mérkőzés nem úgy alakult, emiatt kicsit szégyellem is magam, de úgy gondolom, hogy próbáltunk mindent megtenni az edzői stábbal.”

“Kicsi csalódottság is van bennem és eljött az a pillanat, úgy éreztem, hogy nem tudok most már hatni a csapatra. Úgy éreztem, hogy kicsit az én hibám, hogy ez a három meccs így alakult, és nem látok esélyt rá, hogy kizökkentsem a csapatot ebből a helyzetből, a játékosok mintha a hitüket és a koncentrációjukat vesztették volna el. Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, hogy úgy a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól. Az Elnök Úr tiszteletben tartotta a lemondásomat, de nem hagyta jóvá, nem egyezett bele. Arra kért, hogy maradt még öt mérkőzés, ezt már játsszuk le becsülettel, tegyünk meg mindent azért, hogy a szezon vége jól nézzen ki. Azt mondta, hogy látja, hogy becsületesen végezzünk a dolgunkat, nem engem okolt az így alakult eredmények miatt. Voltak olyan nüanszok, amibe – úgy gondolja –, hogy nem az edző szerepe döntött az eredményességet illetően, ezért is kérte, hogy maradjak és játsszuk végig ezeket a mérkőzéseket” – tette hozzá a tréner a lemondása kapcsán.

A Mezőkövesd öt fordulóval a bajnokság vége előtt a sereghajtó pozícióban 15 pontra van a bennmaradástól, vagyis gyakorlatilag már megpecsételődött a sorsa.

fociclub

A NB I: a kiesőjelölt nem fogadta el az edzője lemondását bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.