Negyedik hely az első nap végén

Legtöbb ellenfelével ellentétben a ralikrossz-világbajnokság magyar tagja nem versenyzett korábban a brit pályán, ennek ellenére a szombati nap végén a negyedik pozícióban áll a köztes eredménylistán és egy ezredmásodperc híján a leggyorsabb kör is övé lett.

Az FIA ralikrossz-világbajnokság hétvégi 17 résztvevőjének többsége már versenyzett a szezon negyedik fordulója, a brit WRX helyszínén, Silverstone-ban, mikor a pálya 2018-ban bekerült a bajnoki naptárba. A kivételek közé tartozik az EKS magyar pilótája, Szabó Krisztián, aki szombaton vezetett először a Formula-1-nek is otthont adó nagy múltú pályán. A nap végére már egészen ráérzett a 972 méteres aszfaltos-murvás vonalvezetésre, a két kvalifikációs futam összesítése alapján a negyedik helyen áll.

„A szabadedzés nem sikerült valami jól, de soha nem szokott, ezért nem is lepődtem meg. Kissé csalódott voltam utána, annak ellenére is, hogy számomra új a pálya, a legtöbbeknek viszont már nem. A csapat jól szerepelt tavaly, de azóta sokat változott az autó, például új lengéscsillapítókat kaptunk, így nem nagyon tudtuk hasznosítani a beállításokat. Volt egy jó alapunk, de kicsit lassan sikerült megtalálnunk az összes beállítást. A szabadedzés után az első kvalifikáció sem sikerült túl jól, hetedik lettem, ami helyezésben nem rossz, viszont nagyon sok időt kaptam a szintén audis Bakkerudtól, aki harmadik lett” – kezdte napi értékelését Mattias Ekström csapatának pilótája.

„Tehát nem indult túl jól a nap, de szerencsére a Q2-ben sikerült rátalálni a jó beállításra, illetve én is változtattam annyit a vezetésen, hogy majdnem megfutottam a nap leggyorsabb körét. Sokáig én tartottam, aztán lemaradtam egyetlen ezreddel. Az eredményt nézve nem sikerült sokkal jobban, mivel hatodik lettem a Q2-ben, ez a hely viszont a holnapi Q3-ra nézve jobb, mint az ötödik, mert a pole-pozícióból kezdhetek. Összetettben két kvali után negyedik vagyok, a két Hansen és Bakkerud mögött, ami megint csak jó hír. Annak ellenére, hogyan indult a nap, most elégedett vagyok, belejöttem a végére.”

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (WRX, Nagy-Britannia): 1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 100 pont; 2. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 87 pont; 3. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 79 pont; 4. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 75 pont.

Részeredmények: Q1: 7. Q2: 6.

The post Negyedik hely az első nap végén appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .