Összetett 5. hely Barcelona után


Összességében erősebben sikerült a barcelonai versenyhétvége, mint a szezonnyitó Abu Dhabiban, még ha a végső nyolcadik helyezés nem is ezt tükrözi. A ralikrossz-vb résztvevője, Szabó Krisztián dühös ellenfele agresszív megmozdulása miatt.

Egy kiváló, döntőben elért negyedik helyezés után érkezett Szabó Krisztián az FIA ralikrossz-világbajnokság második fordulójára, Spanyolországba, a barcelonai pályára, amelyet az első helyszínnel, Abu Dhabival ellentétben már ismert. Szombaton a két kvalifikációs futamot követő, nap végi ötödik hely bizakodásra adott okot: bár a kétszeres Európa-bajnok a vasárnapi két kvalifikációs futamon a köztes eredménylista nyolcadik pozíciójába csúszott vissza, az elődöntők körébe továbbjutott. Itt a legjobb hat közé, a döntőbe kerülésért küzdött, de Janis Baumanis egy agresszív manőverrel kizökkentette, így az EKS pilótája utolsó helyen zárta a második elődöntőt.

„Talán a legjobb futamom a Q3 volt a hétvégén, a leggyorsabbak csoportjában, csak pár tized különbséggel kaptam ki. A Q4-ben már gyengébb eredményt értem el, miután beragadtam a jokerkörét teljesítő Doran mögé, így összetettben nyolcadik lettem. Az elődöntőben minden jól alakult az utolsó kör feléig. Ekkor egy kis helyet hagytam a jokerről nagyobb tempóban visszatérő Baumanisnak, aki szerintem kissé agresszív módon, nem túl szabályosan kijjebb rakott, úgy előzött meg” – összegezte a vasárnapi történéseket érezhető csalódottsággal az Audi S1-gyel versenyző Krisztián. Az incidenst vizsgálták, de nem osztottak ki büntetést a lett ellenfélnek.

„Most, nem sokkal utána dühös vagyok, mert az én nézőpontom szerint nem volt túl korrekt, túl sok volt már, ahogyan megérkezett. Viszont legalább ezen a versenyen is sokat tanultam, azt, hogy jobban kell védenem a pozíciót, ez más, mint amihez eddig hozzászoktam.”

„Pozitív viszont a barcelonai hétvégéből, hogy gyors voltam, amikor egyedül mehettem, akkor egy-egy körön megvolt a tempóm. A teljes futamon kell még javítanom, mert a rajtoknál és az első körben buktam el a pozíciókat. Az eredmények nem feltétlenül ezt mutatják, mégis úgy gondolom, összességében erősebb volt ez a hétvége, mint a múltkori. Az is jó hír, hogy annak ellenére, hogy nem jutottam a döntőbe, még mindig ötödik vagyok a bajnokságban, ahányadik a verseny előtt is voltam. Két hét múlva folytatás Spában” – tekintett már most előre Szabó Krisztián.

A spanyol WRX eredménye: 1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208); 2. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208); 3. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1); 4. Niclas Grönholm (finn, Hyundai i20); … 8. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1).

A WRX állása 2/10 forduló után: 1. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 56 pont; 2. Niclas Grönholm (finn, Hyundai i20) 48 pont; 3. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 38 pont; 4. Janis Baumanis (lett, Ford Fiesta) 36 pont; 5. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 28 pont.
Részeredmények: Q1: 9. Q2: 4. Q3: 8. Q4: 14. INT: 8. SF2: 6.

Következő verseny: Spa-Francorchamps, Belgium, május 11-12.

The post Összetett 5. hely Barcelona után appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .