PL: a télen kész elengedni középpályását a Manchester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese kész elengedni létszámfeletti középpályását, Kalvin Phillipset a téli átigazolási időszakban.

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb értesülései alapján a tél folyamán távozni fog a Manchester City csapatától Kalvin Phillips. A középpályás tavaly nyáron 49 millió euró ellenében távozott a Leeds Unitedtől és tette át a székhelyét Manchesterbe. A 27 éves játékos első szezonja nem sikerült túl jól, sérülések is hátráltatták, illetve Pep Guardiola sem adott sok lehetőséget számára a bizonyításra. Phillips kapcsán már a nyáron számos pletyka napvilágot látott a távozását illetően, de ő akkor még maradni akart Manchesterben, hogy megküzdjön a helyéért. Az angol játékos számára most lett is volna lehetőség, hogy bizonyítson Guardiolának, hiszen Rodri eltiltott volt, De Bruyne és Bernardo Silva pedig sérüléssel bajlódik/bajlódott. A spanyol tréner azonban ekkor sem adott esélyt Phillips számára, és inkább Rico Lewist, valamint John Stonest játszatta a középpályán. Ennek fényében már maga Phillips is távozna a télen, hiszen szeretne ott lenni Gareth Southgate Eb-keretében. A beszámolók szerint lenne is érdeklődő a játékos iránt, ugyanis a Bayern München, a Newcastle United és a West Ham United gárdája is szívesen látná őt a soraiban.

Kalvin Phillips a Manchester City színeiben eddig 26 mérkőzésen kapott lehetőséget, és összesen 760 percet tölthetett a pályán. Szerződése 2028 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 28 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub