Real Madrid: készek végleg megszerezni a Courtois-t helyettesítő kapust! – sajtóhír

Mint ismert, Thibaout Courtois sérülése következtében a Real Madrid kölcsönkérte a Chelsea spanyol hálóőrét, Kepa Arrizabalagát, akit az angol és a spanyol sportsajtóban legújabban megjelent hírek szerint a madridiak készek végleg megszerezni, ám van egy feltételük.

A The Sun című brit bulvárlap sporthasábjain is megjelent beszámoló szerint a blancók készek kifizetni a Chelsea-nek a 29 esztendős kapus 18 millió euróra taksált piaci értékét (forrás: Transfermarkt), ugyanakkor magasabban összeget nem szeretnének áldozni a kölcsönszerződése jövő nyári lejártakor londoni szerződése utolsó évébe lépő kapusért.

Kérdés persze, mit szól ehhez a Chelsea, ahol azt azért nehéz elképzelni, hogy Mauricio Pochettino menedzser Kepával képzelné el csapata összeállítását az új idényben, ugyanakkor a ‘londoni kékek’ komoly összeget bukhatnának, figyelembe véve, hogy öt évvel ezelőtt, több mint 71 millió eurót fizettek Kepáért az Atheltic Bilbaonak.

A korábban a spanyol válogatottba 13 alkalommal meghívott Kepa madridi telejsítménye egyébként valóban elismerésre méltó. Megérkezését követően egyből bekerült a kapuba, amelyet 12 tétmérkőzésen keresztül őrzött eddig. 9 bajnoki és 3 Bajnokok Ligája találkozón 10-szer vették be a hálóját, 5 alkalommal gólt sem kapott.

fociclub