Zidane: “Játékosként szinte bárhova mehettem volna, edzőként ez már nem így van!”

A francia L’Equipe című sportnapilapnak adott a napokban exkluzív interjút Zinedine Zidane, amelyben természetesen arról is kérdezték, hogy mikorra tervezi a várva-várt visszatérését a top-futball körforgásába.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Mint ismert, Zidane 2021 júniusi, Real Madridtól való távozása óta nem vállalt munkát, visszatérését pedig folyton találgatják a nemzetközi sportsajtóban. A korábbi Aranylabdás-klasszis mostani interjújában konkrétumokat nem árult el, azt viszont igen, hogy miért nem döntött még az újrakezdés mellett.

“Játékoskoromban, amikor döntetem kellett, szinte bármelyik klubhoz mehettem volna. Talán 50-et tudtam volna kizárni a lehetőségek sorából… Edzőként ez az arány teljesen más. Talán két vagy három lehetőségem adódik. A legnagyobb szerénységgel mondom, hogy ha visszamennék egy klubhoz, az azért lenne, mert győztes típus vagyok, nyerni szeretnék.” – kezdte gondolatmenetét Zidane.

“A győztes szemponton túl milyen egyéb okai lehetnek annak, hogy még nem döntöttem? Nagyon egyszerű! Nem lehet csak úgy elmenni, bárhova, bármilyen országba. Ott van például a nyelv, vagy a különböző kulturális körülmények. Az emberek többször mondták már, hogy miért nem megyek Manchesterbe? Nos, beszélek angolul, egyre jobban, mégsem merem azt mondani, hogy mindent megértek angol nyelven, hiszen nem vagyok az angol mestere.” – folytatta a már 51 esztendős tréner.

“Tudom, hogy sok edző vállal el olyan munkát, ahol nem beszéli a helyi anyanyelvet, nálam ez nem így működik. Számomra ahhoz hogy nyerjél, mindennek stimmelnie kell, globális kontextusban. Tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy újra sikeres edző lehessek, ám amíg ezeket a körülményeket nem érzem maximálisan, nem hozom meg a döntésemet.” – így Zidane, aki teljesen azért nem szakad el visszavonulása óta a futballtól, hiszen talán kevesen tudják, de 2012 óta a francia másodosztályó (Ligue 2) Rodez társtulajdonosa.

fociclub