Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanninak ez lesz a 2. budapesti kontinensbajnokság, amelyen indul

Zsúfolt napjai vannak Pigniczki Fanninak! A hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra készülő versenyzőnk versenyről versenyre utazik, közben egyéb kötelezettségeknek is eleget tesz.

„Az a tervem, hogy amikor az Eb előtti finisben leszünk,  ott már semmivel nem szeretnék foglalkozni, csak a hazai rendezésű kontinensbajnoksággal. Addig a versenyek és az edzések mellett a vizsgáimat is le szeretném zárni.” – mondta az MTK kiválósága, aki Tokió után a párizsi olimpiára is kijutott.

Pigniczki Fanninak az idei lesz a második budapesti Európa-bajnoksága. „2017-ben első felnőtt Eb-n vehettem részt Budapesten, hatalmas élmény volt hazai közönség előtt versenyezni. Akkor labdával és szalaggal indultam. Most is hasonló hangulatra számítok. Persze azóta eltelt jó pár év, és más pozícióból várom már a világversenyt” – tette hozzá a vb-bronzérmes klasszis.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.