Spanyol edzőt nevezett ki a DAC – HIVATALOS

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 a vasárnapi napon bejelentette az új edzőjét…

Az FC DAC 1904 a vasárnap déli órákban hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a spanyol Xisco Múnoz lett a csapat újdonsült vezetőedzője.

A 43 esztendős spanyol szakember szerződése a szezon végéig szól, a megállapodás egyéves opciót is tartalmaz.

Múnoz aktív játékosként a Tenerife, a Recreativo Hulve, a Valencia, a Real Betis és a Levante színeiben a spanyol első osztályban is szerepelt. Tagja volt a Valencia 2004-ben bajnokságot, UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyerő csapatának,  valamint játszott Grúziában, a Dinamo Tbiliszi játékosaként kétszeres bajnoknak mondhatta magát.

Edzői pályafutása során az általa játékosként is erősített grú csapattal 2020-ban bajnoki címet nyert, 2021-ben pedig feljuttatta a Watfordot az angol másodosztályból az élvonalba. Ezen kívül megfordult a spanyol Huesca és a ciprusi Anorthosis Famagusta kispadján, utoljára pedig nyáron az ugyancsak a Championshipben szereplő Sheffield Wednesday irányítását vette át, azonban október elején megköszönték a munkáját, miután az első tíz fordulóban csak két pontot szereztek a klubtörténelem leggyengébb szezonrajtaként.

Az új vezetőedzővel a 43 éves asszisztens-videóelemző, Roberto Cuesta Roman is érkezik a DAC-hoz, továbbá Miguel Gomila Andreu erőnléti edző szintén az edzői stáb tagja lesz.

“Nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerült megegyeznünk Xiscoval. Egy dinamikus fiatal edzőről van szó, aki jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyetértettünk az idei szezonra szóló célkitűzésekben, továbbá a csapat erősségeiben és gyengeségeiben is. Összességében simán zajlott a folyamat és elkezdhetjük az előttünk álló fontos hetekre való felkészülést. Xisco és két munkatársa holnap az ügynökeik kíséretében Dunaszerdahelyre érkeznek, ezután kerülhet sor a szerződéseik aláírására klubunkkal. Xisco keddtől veszi át az együttes irányítását”– üdvözölte az új vezetőedzőt és a munkatársait Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója.

fociclub

A Spanyol edzőt nevezett ki a DAC – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.