Sport: Bolgár-magyar: a plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a csütörtöki meccset

Az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjét, a DZZD College nevű céget képviselő Ilijan Filipov szintén hétfőn azt közölte, hogy a megadott határidőre biztosan nem tudják befejezni vagy félbeszakítani a munkálatokat, leszerelni a gépeket és egyéb eszközöket, illetve megfelelő állapotba hozni a létesítményt és környékét.

A városi önkormányzat a BFU-nak írt levelében ezzel Kosztadin Dimitrov polgármester pénteki döntését erősítette meg – közölte az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva a sportal.bg hírportál.
A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.
Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezése. Az ügyben megkerestük az MLSZ-t, ők azt közölték, még várják az UEFA hivatalos döntését.
Könnyen lehet, hogy a magyar válogatott játék nélkül kapja meg a három pontot.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját – 20.45 helyett 18.00 –, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Írta a HVG

A Sport: Bolgár-magyar: a plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a csütörtöki meccset bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.