Sport: Gyorsan gyógyul Szoboszlai, de szerdán még biztosan nem játszhat

Mohamed Szalahra és Vataru Endóra válogatottbeli kötelezettségeik miatt nem számíthat Jürgen Klopp.

Trent Alexander-Arnold is kidőlt az Arsenal elleni hétvégi mérkőzés után, így összesen nyolc sérültje van a Liverpoolnak. Szoboszlai Dominik a Newcastle ellen szenvedett combsérülést.

Nem úgy Virgil van Dijk, aki ugyan az Arsenal ellen nem volt bevethető, de a következő mérkőzésen már játékra kész állapotban lesz.
Pepijn Lijnders, a Liverpool segédedzője a klub honlapjának beszélt arról, milyen állapotban vannak a csapat megsérült játékosai. Nem szolgált jó hírekkel, ugyanis a hétvégi, Arsenal ellen megnyert FA-kupa-mérkőzés után Trent Alexander-Arnold is kidőlt. Az angol válogatott játékosnak a térdével vannak problémái, így néhány hétig biztosan nélkülöznie kell őt Jürgen Kloppnak.
Lijnders beszélt Szoboszlai Dominikről is, aki a Newcastle elleni bajnoki 64. percében sérült meg január 1-én, és a bal combját fájlalva hagyta el a pályát. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya gyorsan gyógyul, már a pályás edzéseken is részt vesz, futó feladatokat végez, de az biztos, hogy szerdán még nem léphet pályára a Fulham elleni Ligakupa mérkőzésen.
A csapat néhány hét leforgása alatt két balhátvédjét is elvesztette: előbb Andrew Robertson dőlt ki, majd szintén az Arsenal ellen – a bajnokságban – Kosztasz Cimikasz kulcscsonttörést szenvedett. Mindketten jó ütemben gyógyulnak, így akár már január végétől újra a csapattal edzhetnek.
Mindeközben Szoboszlait a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év férfi sportolójának választotta. Szoboszlai mellett a válogatott és annak szövetségi kapitánya, Marco Rossi is tarolt: előbbi az év legjobbja lett hagyományos csapatsportokban, az olasz tréner pedig az év edzőjének járó díjat vehette át.

Írta a HVG

A Sport: Gyorsan gyógyul Szoboszlai, de szerdán még biztosan nem játszhat bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.