Szabó-Feltóthy negyedik, Molnár hetedik 200 méter háton

MH/MTI
2024. február 17. szombat. 18:41

A 22 éves Szabó-Feltóthy pályafutása első felnőtt vb-döntőjére készült, a középfutamban 2:08,85 perces egyéni legjobbjától nem sokkal elmaradva, 2:09,42-vel a harmadik helyen lépett tovább. A 17 esztendős Molnár – aki a 2022-es budapesti világbajnokságon „robbant be” azzal, hogy a hetedik helyen végzett – 2:10,31-gyel hetedikként várta a finálét.

A döntőben – melynek mezőnyéből egyedüliként a lengyel Laura Bernat volt ott tavaly nyáron Fukuokában is a fináléban – a két magyar szinte végig egymás mellett haladt. A hajrá Szabó-Feltóthynak sikerült jobban, kevesebb mint hét tizedddel maradt el a bronzról, 2:09,76-tal lett negyedik, míg Molnár 2:11,01-gyel csapott hetedikként célba.

„Nagyon izgalmas volt, de iszonyatosan fájt” – mondta az MTI-nek Szabó-Feltóthy. – „Annak alapvetően nagyon örülök, hogy sikerült háromszor is jól leúszni ezt a számot. A két legkevésbé szerencsés ilyenkor a kilencedik és a negyedik, szóval legközelebb inkább másodiknak vagy elsőnek kéne lenni” – tette hozzá.

Molnár Dóra legfőképpen a mellette úszó lengyelre koncentrált, hogy vele tartsa a lépést, de nem tudta megelőzni őt a hajrában, ugyanakkor nagyon büszke az újabb világbajnoki hetedik helyre.

A számot az amerikai Claire Curzan nyerte 2:05,77 perccel.

Írta a Magyar Hírlap