Székely Zója döntőközeli helyen dohai Vk-n

Székely Zója jól szerepelt élete első felnőtt Világkupáján, Dohában a selejtezők első napján felemáskorláton a tizedik helyen végzett.

Szerdán megkezdődtek a dohai Világkupa selejtezői. A férfi tornászok talajon, lólengésben valamint gyűrűn, a nők két szeren, felemáskorláton és ugráson kezdték meg a versenyt. A női mezőnyben a magyar tornasportot Székely Zója és Bácskay Csenge képviselte, akik elsőéves felnőttként életük első Világkupáján indultak.
Draskóczy Imre szövetségi kapitány  tájékoztatása szerint Székely Zója felemáskorláton tizedik lett, 12.700 ponttal. A kapitány kiemelte, Székely egy nagyon magas, 6.0-ás kiindulójú gyakorlatot tudott bemutatni, az új elem után azonban túl nagy volt a lendülete, emiatt belerúgott az alsó karfába, és levontak egy pontot. Ha ez a hiba nincs, bejuthatott volna a döntőbe. Bácskay Csenge ugrását elrontotta, 13.199 pontot kapott, ami a huszadik helyre volt elegendő.
A megmérettetés csütörtökön a selejtezők második napjával folytatódik. A hölgyeknél gerendán Székely Zója és Bácskay Csenge indul, míg utóbbi talajon is bemutatja gyakorlatát.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: Tudni kell, hogy ez a fiatalok számára az első jelentős nemzetközi megmérettetés az idei évben, ha hozzáveszem, hogy mindketten elsőéves felnőttként szerepelnek ezen a viadalon, azt kell mondjam, nagy dolog, hogy helytálltak. Biztos vagyok abban, hogy életük első felnőtt Vk-ja óriási dolog számukra, és hatalmas lökést ad a további tornájukban. Székely Zója korlátgyakorlatának örülök, különösen annak, hogy az új elemet elfogadták, remélem, az Európa-bajnokságig beérik a gyakorlat. Nagyon köszönjük, hogy a két fiatal indulhatott ezen a Világkupán.

The post Székely Zója döntőközeli helyen dohai Vk-n appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .