Triatlon: Bicsák Bence szerint izgalmas lesz az olimpiai kvalifikáció vége

MH/MTI
2023. november 21. kedd. 9:11

„Az edzőim már az alapozásnál elmondták, hogy a mostani év az építkezésről szól majd, és ez így is lett, a végére erősebbnek érzem magam, fejlődtem mentálisan és fizikálisan is” – nyilatkozta a 2021-es tokiói olimpián egyéniben hetedik helyezett Bicsák, aki a spanyolországi Gironában edz, ahol elmondása szerint előre megtervezett, „nagyon profi” munka folyik.

„Pécs az otthonom és úgy gondolom, mindig is az lesz, de nagyon szeretem Gironát, elsősorban a csapat miatt, mert akikkel együtt edzek, azok mind jó barátaim lettek” – mondta a versenyző, aki elárulta, inkább mennyiségben sok a munka Spanyolországban, számára pedig még mindig gondot jelent, hogy a megterhelő edzések közben nem tud megfelelően felfrissülni.

„A triatlon szeretetét soha nem veszítettem el, inkább önmagamat kellett megtalálnom az elmúlt egy-két évben. Egyelőre arra koncentrálok, hogy kijussak az olimpiára, és mivel most jó helyen állok a világranglistán, némileg nyugodt lehetek. Ugyanakkor a kvalifikációs időszak most következő része lesz a legfontosabb, ebben lesz még három-négy verseny, amelyekből legalább kettőn kiemelkedő eredményt kellene elérnem” – fogalmazott Bicsák.

A versenyző elmondta, a férfi elitmezőny sokat változott az elmúlt két-három évben, elsősorban kerékpáron erősödött mindenki, most az olimpiai táv 40 kilométeres kerékpáros részében „egyáltalán nincs pihenő”.
„Emiatt teljesen szét tud szakadni a mezőny, ami korábban nem volt jellemző. Mindenféle szituációk kialakulnak, amelyekre fel kell készülni, de nekem ez az egyik, ami tetszik a sportágban” – jelentette ki.

Bicsák Bence elmondta, Tokió után az ötkarikás játékok szempontjából egy top10-en kívüli eredmény már „nem hozza lázba”, ahhoz viszont, hogy Párizsban az első tízben zárjon, sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, így tehát „van hova fejlődnie”.

Írta a Magyar Hírlap