Újabb argentin fiatalt szerződtetett a Benfica – HIVATALOS

Az elmúlt hetek sikeres előkészületei után a 18. születésnapján a Benfica bejelentette az új argentin tehetség érkezését…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Benfica szabadon igazolhatóként 2029-ig szóló szerződést kötött az elmúlt naptári esztendő végeztével az argentin Vélez Sarsfieldtől távozó tehetséggel, Gianluca Prestiannival.

A 18 éves mindkét szélen bevethető támadó hatalmas tehetség hírében áll. Prestianni 2022-ben öt bajnokin és egy Libertadores-kupa-mérkőzésen jutott epizódszerephez. Utóbbi pályára lépésével a Vélez történetének valaha volt legfiatalabb játékosa lett a nemzetközi sorozatban, hiszen csupán 16 éves három hónapos és 22 napos volt, amikor 2022 májusában beállt az Estudiantes La Plata ellen. A 2023-as idényben is egyre több lehetőséghez jutott, eleinte csereként, majd egyre többször kezdőként. Az akkori első kiírásban 23 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes volt, míg a második sorozatban nyolc fellépés jutott neki.

Az olasz felmenőkkel is rendelkező Prestianni állandó szereplője volt az argentin U17-es nemzeti csapatnak, 2022-ben öt meccsen két gólt szerzett.

Megszerzése iránt korábban többek közt a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan és a Chelsea is érdeklődött.

A lisszaboniak a téli átigazolási időszakban Benjamín Rollheiser személyében már egy másik fiatal argentin játékossal erősítettek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Újabb argentin fiatalt szerződtetett a Benfica – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.