Újabb argentin játékost hozhat Európába a Benfica – sajtóhír

Megbízható argentin sajtóértesülések szerint a portugál Benfica komoly érdeklődést mutat az Estudiantes La Plate gólerős játékosa iránt…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Benfica tárgyalásokat kezdeményezett az argentin Estudiantes La Plata vezetőségével Benjamín Rollheiser leigazolásáról.

A 23 éves sokoldalú szélső korábban a Deportivo Sarmiento és a patinás River Plate csapatában szerepelt, utóbbinál nagy tehetségnek számított, azonban a felnőttek között nem tudott gyökeret verni magának. Rollheiser 2022 júniusában került vissza az Estudianteshez, melynek annak idején már az utánpótlásában is megfordult. A La Plata-i egylet színeiben már a tavalyi második kiírásban állandó játéklehetőséghez jutott, 2023-ban pedig abszolút alapemberré vált.

Rollheiser a Liga Profesional idei kiírásában mind a 27 meccsen pályára lépett, ezalatt hat találat és három előkészítés fűződött a nevéhez. Emellett csapata Copa Sudamericana menetelését 11 találkozón hat góllal támogatta, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt 13 mérkőzésen két asszisztot jegyzett.

Meggyőző teljesítményére a dél-amerikai tehetségek kikutatásában jeleskedő Benfica is felfigyelt, és a hírek szerint a december 6-i Copa Argentina-döntő után élesedhetnek a tárgyalások.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Újabb argentin játékost hozhat Európába a Benfica – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.