Újból visszatért hazájába a Bayern és a Juventus egykori játékosa – HIVATALOS

Az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy-t elhagyó rutinos brazil labdarúgó visszatért hazájába…

(Photo by Shaun Clark/Getty Images)

A Libertadores-kupa-győztes Fluminense megerősítette, hogy kétéves szerződést kötött a legutóbb az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy-t erősítő Douglas Costával.

A 33 éves brazil szélső egész pályafutása során több mint 400 profi mérkőzésen lépett pályára és összesen 21 trófeát nyert csapataival, miközben hazáján kívül megfordult Németországban, Olaszországban és Ukrajnában. Costa 2021-ben hagyta el az európai kontinenst, amikor először nevelőcsapatához, a Grémióhoz tért haza, azonban miután a Porto Alegre-i együttes kiesett az első osztályból, leszerződött az MLS-be, ahol az elmúlt két szezon alatt együttesen 51 mérkőzésen nyolc gólig jutott.

A tapasztalt labdarúgó 2010 januárjában még az ukrán Sahtar Donyeck kedvéért hagyta el hazáját, majd szerepelt felváltva szerepelt a Bayern München (2015-2018, 2020-2021) és a Juventus (2018-2020) alkalmazásában, hol a bajorok adták kölcsön a torinóiaknak, hol fordítva.

Costa nem tudott állandó helyet követelni magának a brazil válogatottban, 2014 és 2018 között 31 mérkőzésen háromszor volt eredményes a selecao színeiben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Újból visszatért hazájába a Bayern és a Juventus egykori játékosa – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.