Visszatért a klublegenda Ronaldo brazil csapatához – HIVATALOS

A brazil élvonalbeli Cruzeiro bejelentette egykori ikonikus játékosa visszatérését…

(Photo by Washington Alves/Getty Images)

A Ronaldo által igazgatott Cruzeiro bejelentette, hogy a folyamatban lévő Mineiro-bajnokság végéig szerződést kötött a csapat egykori meghatározó játékosával, Marcelo Morenóval, aki minden bizonnyal karrierje lezárásaként tért vissza korábbi sikerei helyszínére.

A brazil származású, ám bolíviai válogatott támadó annak idején 2007 és 2008, 2014 és 2015, valamint 2020 és 2021 között erősítette a Belo Horizonte-i együttest. Moreno ezen megszakítások alatt 2014-ben országos bajnokságot, további két alkalommal regionális bajnokságot nyert a csapattal, miközben 122 mérkőzésen 43-szor volt eredményes a “rókák” mezében.

A 36 éves veterán csatár hosszú pályafutása alatt a Cruzeirón kívül olyan brazil csapatoknál fordult meg, mint a Flamengo vagy a Grémio, de játszott Európában az angol Wigan Athletic vagy a német Werder Bremen alkalmazásában, kipróbálta magát több kínai csapat színeiben, míg a dél-amerikai kontinenst tekintve megfordult Bolíviában, Paraguayban és Ecuadorban is.

Moreno annak idején korosztályos szinten még a brazil válogatott mezét viselte, majd a felnőttek közt már szülőhazáját Bolíviát képviselte. 2007 és 2023 között 108 mérkőzésen 31 gólt lőtt a La Verde színeiben, miközben a magaslati válogatott emblematikus figurája és gólrekordere lett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Visszatért a klublegenda Ronaldo brazil csapatához – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.