Rio 2016 – Javult a vízminőség a vitorlásversenyek helyszínén

Egy erős áramlásnak köszönhetően sokat javult a riói olimpiai vitorlás versenyhelyszíne, a Guanabara-öböl vízminősége, így a szervezők szerint már egyáltalán nem kell egészségi kockázatokkal számolni.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 1. Szeméthalom a Guanabara-öbölben a Fundao sziget partjainál Rio de Janeiróban 2016. augusztus 1-jén, négy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 1.
Szeméthalom a Guanabara-öbölben a Fundao sziget partjainál Rio de Janeiróban 2016. augusztus 1-jén, négy nappal a riói nyári olimpia kezdete elõtt. (MTI/EPA/Marcelo Sayao)

Ezt a legutóbbi vízminőségi teszt is megerősítette. Az öbölbe engedett tisztítatlan szennyvíz és a felszínen úszó sok szemét miatt voltak korábban aggodalmak, de több olimpiai csapat is megerősítette, hogy valóban javult a helyzet. A javulásban az áramlás mellett nagy szerepet játszik a Marina da Glorián – a vitorlásversenyek rajtjánál – elhelyezett tisztítóberendezés. A vízben úszó szemetet tíz úgynevezett tisztítóhajóval próbálják eltávolítani.
A vitorlás versenyek hétfőn kezdődnek Rióban a Dicsőség Jachtkikötőben. Az elmúlt két olimpiához képest nagyobb létszámú magyar vitorlázó csapatot Vadnai Benjámin (Laser Standard), Berecz Zsombor (Finndingi), Érdi Mária (Laser Radial), valamint a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára alkotja.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .