A Ferencváros elnöke elárulta, hol akar dolgozni a csapat edzője

Évértékelőt tartott a Ferencváros elnöke, amely során alaposan visszatekintett a 2023-as év legfontosabb tanulságaira…

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a Fradi Tv-nek adott hosszabb évértékelő interjút, mely során a sikerekre, a kudarcokra és az egyes edzőváltások körülményeiről is részletesen kitért:

“Emberileg nem volt nehezebb évem elnökként a mostaninál. Ehhez sok minden hozzátartozik. Az egyesület szakosztályainál sok edzőváltás volt, ezek mindig nehéz döntések. Sztanyiszlav Csercseszovnak és Máté Csabának sem volt könnyű azt mondani, hogy a jövőben nem dolgozunk együtt. Egyik sem volt könnyű, de szépen lassan beigazolódik a döntésem” – szögezte le Kubatov.

“Sztanyiszlavnál érezhető volt, hogy fogy körülötte a levegő az öltözőben. Abban bíztunk, hogy az új szerzeményekkel, az új impulzusokkal ez változik. Arra nem gondoltam, hogy az új igazolásokat nem játszatja majd, Abu Fani is a kispadon ült nála. A józan ész azt mondja, hogy előbb kellett volna váltani, de a Fradinál nem rángatjuk a kormányt.”

“Csaba esetében azt kellett mérlegelni, hogy a Fradinál mindig eggyel nagyobb méretű edző kell. Csaba hozzánk illő edző volt, nem kisebb, nem is nagyobb. Attól féltem, hogy az az ambíció hiányzik majd belőle, ami húzza magával a játékosokat. Peter Stögernél benne volt a pakliban, hogy osztrák szövetségi kapitány lesz, Szerhij Rebrovnál is benne volt, hogy előbb-utóbb ukrán kapitány lesz.”

“Míg most Dejan Sztankovics az Inter edzője akar lenni. Ehhez sokat kell még letennie az asztalra, és ezek az ambíciók oda vezetnek, hogy mindenáron nyerni akar a csapattal. Ráadásul Dejan hozzánk akart jönni. Azt mondta, hogy „Elnök úr, adja ide nekem ezt a csapatot”. Nem véletlen, hogy az anyagi kérdésekről mintegy tíz perc alatt megegyeztünk. Még csak a munka elején járunk, a csapat igazi arca tavasszal mutatkozik majd meg, de a jelek alapján nem hoztunk rossz döntést” – árulta el a csapat mostani vezetőedzőjének céljairól.

“Nagyon jól sikerültek a nyári igazolásaink. Természetesen a magyar fiainkat is szeretem, Varga Barnabás esetében pedig hetvenszer is hamut szórhatok a fejemre. Én voltam az utolsó, aki igent mondott a szerződtetésére, szerencsére a többiek rábeszéltek. Ebből is látszik, hogy nem értek annyira a futballhoz. Más a Ferencváros vele, mint nélküle” – tette hozzá a legutóbbi igazolásokról.

fociclub

A A Ferencváros elnöke elárulta, hol akar dolgozni a csapat edzője bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.