A Küzdősportok Világjátékán szerepelt magyar csapatot köszöntötték

MH/MTI
2023. november 28. kedd. 23:59

„A számtalan siker közül elég, ha megemlítjük a hazai rendezésű karate-világbajnokságot és a rijádi Küzdősportok Világjátékát. Mindez azt mutatja, hogy az NVESZ tagszervezeteinél kiváló szakmai munka folyik” – idézte a NVESZ közleménye az államtitkárt, aki egyúttal bejelentette, a 2023-as 800 millió forintos sporttámogatási keretet 2024-re tíz százalékkal megemelik.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára többek között a rijádi sikereket méltatta.

„A magyar csapat a tizedik helyen végzett az éremtáblázaton. Ez pedig kimagasló eredménysorozatnak köszönhető. A Nemzeti Versenysport Szövetséggel harmonikus szakmai kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottság, és ez várhatóan így lesz a jövőben is” – jegyezte meg Fábián László.

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára hangsúlyozta, a Nemzeti Versenysport Szövetségnél egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a parasportolók versenyeztetésére is.

„Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Simon Dániel paraszkanderos tagja volt a rijádi csapatnak, és két érmével a küldöttség egyik legeredményesebb sportolója lett Szaúd-Arábiában” – emlékeztetett rá.

Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke leszögezte, az olimpián kívüli sportágak rendszerint eredményesen zárják az évet, 2023 azonban rendhagyónak számít.
„Egy időben rendezett Magyarország karate-világbajnokságot és küldött csapatot Rijádba. Mindkét világversenyen fantasztikus magyar eredmények születtek” – összegzett az elnök.

A Szaúd-Arábia fővárosában megrendezett III. Küzdősportok Világjátékán indult magyar csapat tagjai emlékérmet vehettek át az ünnepségen, amelynek a Grand Hotel Margitsziget adott otthont. Magyarország hat arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a multisporteseményt.

Az NVESZ-napon előadást tartott Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója, Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. (NSÜ) elnök-vezérigazgatója és Märcz Tamás, az NSÜ Zrt. sportszakmai és módszertani igazgatója. Vargáné Andrejkó Edina NVESZ-főtitkár, csapatvezető beszámolt a Küzdősportok Világjátékán részt vett magyar csapat eredményeiről, és végül Schmitt Pál volt köztársasági elnök, korábbi MOB-elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja nagy sikerű előadással zárta a szakmai napot, amelyben a sportdiplomácia fontosságát taglalta.

Írta a Magyar Hírlap