Chamzat Chimaev (“A Farkas”) lesz a győri küzdősport-gála sztárvendége

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) jelenlegi talán legnépszerűbb és legjobb harcosa az előző napi vasi sajtóesemény és közönségtalálkozó után, a március 30-i, Győrött megrendezendő küzdősport gála sztárvendége lesz.

Bülent Saglam, a Vendetta Fight Nights világszervezet török elnöke örömét fejezte ki, hogy a magyar társszervező, a szombathelyi Őrvidék Sport Egyesület is beszállt a szervezésbe.

Ha a külföldi világszervezet idejön, számolni kell meglepetésekkel. Egy biztos, nagyon erős mezőnyt raktunk össze, mind az MMA, mind a K1 és a pusztakezes vegyes ökölvívó küzdelmeket illetően. Ezt hangsúlyozandó 3 Vendetta övért menő címmeccset is rendezünk. A magyarok méltán híresek világszerte, kiérdemelt eredményeikkel a magyar birkózás és ez a gála is bizonyítja, hogy a magyar harcosokkal számolni kell a világnak a ketrecben is MMA, vagy akár K1 szabályrendszerben. Több magyar sportoló is küzdeni fog az esti gálán, hogy bizonyítsa a világnak, helyük van a legjobb harcosok között – tette hozzá.

Ezt követően Csöndör Csaba machmeaker arról tájékoztatott, hogy a győri egyetemi sportcsarnokban 18 meccsen mintegy 8-10 nemzet harcosa lép az oktagonba javarészt magyar ellenfelekkel, amatőr és profi K1-es, MMA és pusztakezes ökölvívókkal szemben.

Őze Balázs, a Vendetta Fight Nights magyarországi rendezvényeinek társtulajdonosa 3 meccses programja részeként ezúttal is szorítóba lép. Nem mellesleg a sorozat eddigi 2 összecsapását már megnyerte.

Ezúttal egy spanyol vagy egy brazil-francia állampolgárságú, -80 kg-os profi MMA-harcos ellen lép a kötelek közé.

– Nagyon örülök, hogy hazánkban lesz az utolsó összecsapásom. Eddig minden meccs után úgy volt ez lesz az utolsó, de a feleségem mindig engedélyezte, hogy legyen egy következő. Úgy gondolom hatalmas érték, lehetőség a magyar MMA számára ez a hazai szereplés – fogalmazott Őze Balázs.

Khamzat Chimaev az egyik vasi szállodában lesz elszállásolva, ott edz, részt vesz a gála résztvevőinek mérlegelésén, egy szervezés alatt álló közönségtalálkozón, majd másnap megnyitja a győri gálát és díjakat is átad.

A pénteki sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a “Farkas” nagyon örül, hogy Magyarországra jöhet, várja, hogy találkozzon a magyar közönséggel, a hazai harcosokkal és azt szeretné, ha a magyar fiatalok minél jobban megismerhetnék a küdősportot, a Vendetta Fight Nightsot.

A jótékonységi esemény célja a helyi gyermekek támogatása, illetve egészségük megőrzése, betegellátásuk javítása lesz, így már csak a győri polgármester döntésén múlik, hogy a bevételt kiknek ajánlják majd fel a szervezők.

Írta a Magyar Hírlap