Csapata eladná, a magyar válogatott kapus küzdene a helyért – sajtóhír

Megbízható német sajtóértesülések szerint továbbra is bizonytalan a sorsa az RB Leipzig magyar válogatott kapusának…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A Sky Sport újságírója, Florian Plettenberg arról számolt be, hogy az RB Leipzig el akarja engedni korábbi első számú kapusát, Gulácsi Pétert, mivel a jövőben Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt élvezné a bizalmat, a magyar hálóőúr azonban meg szeretne küzdeni a helyéért a csapatnál.

A rutinos magyar kapus tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus. A német sajtó már korábban megszellőztette, hogy Marco Rose vezetőedző a jövőben is csak csereként számít Gulácsira, így a magyar kapusnak csapatot kellene váltania az állandó játéklehetőség érdekében.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

Gulácsi szerződése 2025 nyaráig érvényes a csapatnál, és amennyiben kellő számú mérkőzésen lép pályára, a kontraktus automatikusan 2026-ig meghosszabodik.

fociclub

A Csapata eladná, a magyar válogatott kapus küzdene a helyért – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.