Egykori legendás alakja lehet a Boca Juniors új edzője – sajtóhír

Az argentin sajtóban az elmúlt időszakban több lehetséges nevet is bedobták a Boca Juniors megüresedett kispadjának elfoglalására…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A Boca Juniors decemberi 2-i elnökválasztásán kihívóként harcba szálló Mauricio Macri és Andrés Ibarra azzal kampányolnak, hogy sikerük esetén a klub legeredményesebb játékosa, Martín Palermo lesz a csapat új vezetőedzője, aki a mai napig hatalmas közönségkedvenc a La Bombonerában.

A csapatot jelenleg megbízott edzőként Mariano Herrón vezeti a mérkőzéseken. Az argentin lapok szerint Palermo mellett Diego Martínez vagy Fernando Gago lehet még a legesélyesebb arra, hogy átvegye az irányítást, de egyelőre az elnökválasztás körül forog minden az arany-kékeknél.

A jelenleg a Platense csapatát trenírozó Palermo a legutóbbi sajtótájékoztatóján megkapta a kérdést, hogy szívesen lenne-e a Boca edzője, melyre őszinte választ adott:

“Minden vágyam az, hogy egy napon a Boca Juniors edzője lehessek. Ha meglesz rá a lehetőségem, élni akarok vele. A jelenlegi és az előző vezetőségnél nem lehetett esélyem rá, de kíváncsi vagyok, hogy alakulhatnak-e mshogyan a dolgok. A Platense elnöke tudja, hogy ez az álmom, és nem fog az utamba állni, ha egyszer valóban eljön egy ilyen lehetőség.”

Palermo annak idején aktív játékosként 1997 és 2001, valamint 2004 és 2011 között erősítette a Bocát, ezalatt 236 góljával a csapat történetének legtöbb gólt szerző játékosa lett. Tagja volt a 2000-es és a 2007-es Libertadores-kupa-győztes csapatnak, valamint összesen hat alkalommal nyert argentin bajnoki címet, egyszer Interkontinentális Kupát, kétszer Copa Sudamericanát és Recopa Sudamericanát a csapattal.

A Boca előtt az Estudiantes La Plata játékosa volt, a csapatnál töltött két pauzája közt pedig Spanyolországban próbálkozott légiósként, kevés sikerrel. Palermo 1999 és 2010 között 15 mérkőzésen 9 gólt szerzett az argentin válogatottban. A nemzeti csapatban az egyik legemlékezetesebb meccse volt, amikor három tizenegyest hagyott ki egy meccsen az 1999-es Copa Américán, azonban Diego Maradona 2010-es csapatának fontos szereplőjeként a góljával kijuttatta a válogatottat a dél-afrikai vb-re és a tornán is gólt szerzett.

Noha a Titán becenévre hallgató egykori csupaszív támadó hatalmas ikonnak számít a Boca közösségében, edzőként eddig nem sokat bizonyított. Idén januárban vette át az első osztályú Platense vezetését, amely kispadján egyelőre ötvenszázalékos mérlege van. Palermo korábban a Godoy Cruz, az Arsenal Sarandí és az Aldosivi csapatait irányította hazájában, valamint Mexikóban és Chilében edzősködött. Eddigi legjobb eredménye a chilei Unión Espanolával elért bajnoki második helyezés volt.

Vitathatatlan, hogy a Boca szurkolói szívesen látnák őt újból a csapatnál, és abban is biztosak lehetünk, hogy a csapat fiatal játékosai mennyire felnéznének rá, azonban afelelő jogosak lehetnek a kételyek, hogy szakmailag valóban ő lenne-e a megfelelő személy a pozíció betöltésére.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Egykori legendás alakja lehet a Boca Juniors új edzője – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.