Élet+Stílus: „Álmunk a továbbjutás” – bizakodva mehet a válogatott Németországba

Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország

A csoport:
A márciusban sorra kerülő pótselejtezők közül a Lengyelországot, Walest, Finnországot és Észtországot felvonultató négyes győztese a D csoportba kerül majd Hollandia, Ausztria és Franciaország mellé. Az izraeli, bosnyák, ukrán, izlandi négyes pótselejtezős küzdelmének továbbjutója az E csoportban szerepel majd Belgium, Szlovákia és Románia mellett, míg a harmadik pótselejtező győztese, Georgia, Görögország, Kazahsztán, vagy Luxemburg az F csoport tagja lesz a törökök, a portugálok és a csehek társaságában.

Csányi Sándor MLSZ-elnök úgy véli, minimum követelmény a válogatott számára a továbbjutás, aztán majd meglátjuk. Marco Rossi szövetségi kapitány kissé óvatosabb, ő azt mondta, „álmunk a továbbjutás, de a földön kell járni és nem szabad túl nagy terhet rakni a játékosok vállára”.
Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
A magyarok Európa-bajnokságon eddig egyszer játszottak a németekkel, a 2021-ben rendezett kontinenstornán emlékezetes 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége, amellyel Németország jutott tovább, a magyarok pedig búcsúztak a csoportkör végén. Másik két csoportellenfelével, Skóciával és Svájccal még soha nem játszott a magyar csapat kontinenstornán.

Az Elbai Filharmónia impozáns épületében rendezett szombati sorsolás alapján a legnehezebb csoportnak a B jelű négyes tűnik, amelyben a címvédő olaszok, a spanyolok, a vb-bronzérmes horvátok, valamint az albánok szerepelnek majd.
Törökország, Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország
Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
C csoport:

F csoport:
E csoport:
A magyar válogatott június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezd, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszik, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkozik.
B csoport:
D csoport:
A 2024-es Eb csoportbeosztása:
Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.
A németországi Európa-bajnokságnak 10 német város, Hamburg mellett Berlin, München, Dortmund, Köln, Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Lipcse és Gelsenkirchen ad majd otthont, a döntőt a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.
Több válogatott focista is úgy nyilatkozott a csoportbeosztás után, hogy bár egy Eb-n nincs rossz csapat, de reális esélyünk van a csoportmeccsek után továbblépni.
Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc

A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportba került a szombati sorsoláson a magyar válogatott.

Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland

Írta a HVG

A Élet+Stílus: „Álmunk a továbbjutás” – bizakodva mehet a válogatott Németországba bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.