Ferencváros: a sportigazgató megerősítette három légiós távozását

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros sportigazgatója fontos bejelentést tett a csapat három játékosának jövőjével kapcsolatban…

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás a klub hivatalos honlapjának adott interjújában értékelte a téli átigazolási időszak eddigi történéseit:

“Jól haladunk, viszonylag korán sikerült két fontos átigazolást véghez vinnünk Habib Meiga és Kenan Kodro megszerzésével. Fontos, hogy az újak minél hamarabb be tudjanak csatlakozni a közös felkészülésbe. Esetükben is meghatározott kritériumok, profilok alapján keresgéltünk a piacon a különböző csapatrészekbe, ahol úgy láttuk, hogy hiányosságok vannak. Hatos poszton szükség volt egy nagy munkabírású, agresszívabb, jó labdaszerző játékosra, aki az egyensúlyt tudja megteremteni a védekezés és a támadószakasz között játékunkban. Úgy gondoljuk, hogy Habib Maigának ehhez megvan a kvalitása. Első napok nagyon biztatók, jól illeszkedett be a csapatba. Gólra pedig mindig szükség van. Láthattuk, ha Varga Barni és Adama Traoré kiestek, akkor ilyen téren problémák adódtak ősszel. Erre is szerettünk volna reagálni, illetve a rotációs lehetőséget javítani, mert zsúfolt időszak előtt állunk. Kenannal három nagyon jó csatárunk van. Ha mindenki egészséges marad, az nagy lehetőségeket ad a csapat számára.”

A sportigazgató a beszélgetés során leszögezte, hogy a klub a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára, akik már nem is utaztak el a csapat edzőtáborába és a távozásukról zajlanak az egyeztetések.

A három játékos közül Tokmac már négy éve állt a zöld-fehérek alkalmazásában, míg Esiti 2022 februárjában, Owusu 2023 januárjában szerződött az Üllői útra.

fociclub

A Ferencváros: a sportigazgató megerősítette három légiós távozását bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.