Fiatal magyar támadó kerülhet a spanyol bajnokság éllovasához – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban elindultak a találgatások, hogy a tehetséges magyar szélső feljebb léphet a ranglétrán…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Bocsák Bence információi szerint a belga másodosztályú Lommel csapatában vitézkedő Vancsa Zalán esetében szóba került a City Football Groupon belül való szintlépés lehetősége, mellyel a spanyol bajnokságot (La Liga) jelenleg vezető Gironához kerülhetne. Ugyanakkor a magyar támadót a holland élvonalbeli Sparta Rotterdam is figyelemmel kíséri.

Az egykori MTK-nevelésű 19 éves szélső 2022-ben került a CFG égisze alatt a belga csapathoz, amely színeiben az első idényben egy találatát és két előkészítés fűzőtött a nevéhez. Vancsa a második belga szezonjában már sokkal markánsabb teljesítményt nyújt, és miután állandó játéklehetőséghez jutott csapata húzóemberének számít, a múlt fordulóban szerzett nagyszerű góljával együtt 17 pályára lépésről öt gólt és három gólpasszt jegyez.

Az értesüléseket a játékos édesapja, a korábbi labdarúgó Vancsa Miklós is megerősítette hétfőn az M1-nek:

“A Gironáról és a Rotterdamról mi már több hónapja értesültünk, de ezek mellett más érdeklődésekről is tudunk, meglátjuk, hogy nyáron mi lesz. Egyelőre feladatai vannak a Lommelnél, és nagyon motivált, hogy a csapatának sikerül feljutnia az első osztályba. Ami igazán jó hír, az az, hogy a Gironánál a vezetőedző és a sportigazgató is szeretné a csapat soraiban tudni Zalánt, a Rotterdamnál pedig szintén a vezetőedző javasolta, hogy folytassa náluk a pályafutását. Természetesen a spanyol élvonal nagyon nagy dolog lenne, el is játszottunk már a gondolattal, de mindig kikérjük a fiam ügyeit intéző angol ügynökség véleményét is. Ha úgy teljesít, ahogy mostanában tette, akkor nem kérdés, hogy szintet fog lépni, legyen ez a spanyol, vagy a holland első osztály, vagy bármelyik másik csapat, amiről hallani lehet.”

Vancsa az elmúlt években az U19-es és az U21-es válogatott alapembere volt, a Marco Rossi vezette felnőtt válogatottban 2022-ben az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be.

fociclub

A Fiatal magyar támadó kerülhet a spanyol bajnokság éllovasához – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.