Hazatérhet a 40 éves perui legenda – sajtóhír

A januárban már a 40. születésnapját ünneplő veterán perui támadónak esze ágában sincs abbahagynia pályafutását…

(Photo by Martín Fonseca/Eurasia Sport Images/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a legutóbb az ecuadori LDU Quito csapatát erősítő Paolo Guerrero visszatérhet hazájába a perui César Vallejo együtteséhez, miután a felek megállapodtak a szerződés megkötéséről.

A veterán támadó fénykorában a Bayern München (2002-2006) és a Hamburger SV (2006-2012) csapatában is szerepelt. Guerrero a két német klub színeiben együttesen 47 gólt termelt a Bundesligában. Európai kalandjai végeztével visszatért Dél-Amerikába, és az elmúlt egy évtizedet brazil csapatok alkalmazásában töltötte, megfordult a Corinthians, a Flamengo, az Internacional és legutóbb az Avaí alkalmazásában. Ezt követően viszont egyre több sérülés is hátráltatta, a 2021-es esztendőt szinte teljes egészében kihagyta térdszalag-szakadása miatt, majd hosszú időbe telt a felépülése.

2023-ban az argentin Racing Club és az ecuadori LQU színeiben szerepelt, előbbinél három, utóbbinál nyolc gólt szerzett.

Peru nemzeti hőse 2004-es válogatottbeli debütálása óta 114 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, melyek során 39 találat fűződött a nevéhez, és természetesen tagja volt 2018-as vb-n résztvevő keretnek.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Hazatérhet a 40 éves perui legenda – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.