Hosszabbított argentin edzőjével a brazil csapat – HIVATALOS

A brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) elmúlt kiírásában a kilencedik helyen végző Internacional döntést hozott vezetőedzőjéről…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil élvonalbeli Internacional bejelentette, hogy a 2024-es naptári esztendőre is meghosszabbította júliusban visszatérő vezetőedzője, az argentin Eduardo Coudet szerződését.

A 49 esztendős tréner öt hónappal ezelőtt tért vissza az Inter kispadjára, melynél 29 mérkőzésből 12-t nyert meg a csapat hét döntetlen és tíz vereség mellett. A bajnokságban elért kilencedik helyezés mellett pedig a Libertadores-kupában egészen az elődöntőig meneteltek.

Coudet tavaly novembertől idén júniusig az Atlético Mineiro edzője volt. Megnyerték az idei mineirói regionális bajnokságot, de egy hónapal ezelőtt elköszöntek tőle. Coudet azt megelőzően a Celta Vigo csapatát irányította, mellyel 84 meccsből 31-et nyertek meg 19 döntetlen és 34 vereség mellett. A 2019-ben a Racing Clubbal argentin bajnokságot nyerő szakember a Celta előtt már dolgozott Brazíliában, 2020-ban csaknem egy éven át az Internacional edzője volt, akkor 46 meccsből 24-szer győzött a csapata, most jó eséllyel tovább húzhatja.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Hosszabbított argentin edzőjével a brazil csapat – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.