Kinevezte új edzőjét a Boca Juniors – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az elnökválasztás után a Boca Juniors kinevezte kiszemeltjét a vezetőedző posztjára…

A Boca Juniors hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy a legutóbb az Huracánt irányító Diego Martínez lett a csapat új vezetőedzője, akivel 2025 végéig szóló szerződést kötöttek.

A 45 esztendős tréner az elmúlt fél évben 23 meccsen irányította a Globót, melyet a körülményekhez képest magabiztosan tartott bent az első osztályban.

2021 év elejétől a Tigre edzője volt, melyet 2021-ben másodosztályú bajnoki címhez segített. A Buenos Aires-i együttes 2022-ben újoncként döntőt játszott a Copa de la Liga Profesionalban, és hetedik lett a Liga Profesionalban, mellyel kiharcolta a Copa Sudamericanában való szereplés jogát. Az idei első kiírásban mutatott hullámzóbb teljesítmény után azonban júniusban felmentették a további munkavégzés alól, néhány héttel később került a Globóhoz. Martínez kivezette a hullámvölgyből a csapatot és a második kiírásban csoportelsőként jutottak be a rájátszásba, a Copa de la Liga Profesional negyeddöntőjében azonban tizenegyesekkel kiestek.

Martínez azelőtt többnyire alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, mint az Ituzaingó, a Canuelas, a Comunicaciones, a Ferrocarril Midlang, az Estudiantes Buenos Aires és a Godoy Cruz.

A Boca számára a 2023-as esztendő felejthetően sikerült, hiszen bár döntőt játszottak a Libertadores-kupában, a két hazai bajnoki kiírásban gyengébben szerepeltek, így jövőre csak a Copa Sudamericanában indulhatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Kinevezte új edzőjét a Boca Juniors – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.