Kinevezte új edzőjét az NB II-ben szenvedő Honvéd – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd kinevezte új vezetőedzőjét…

 

A Budapest Honvéd a korábbi várakozásoknak megfelelően a csapatot egykor már játékosként erősítő Csertői Aurélt nevezte ki új vezetőedzőjének.

Az 58 esztendős tréner több mint húsz éve edzősködik, 374 NB I-es és 124 NB II-es találkozón ült eddig a kispadon. A Fehérvárral Magyar Kupát nyert és harmadik lett a bajnokságban, majd a Haladással is bronzérmet szerzett (a klubtörténelemben először), a Paksot kétszer az ötödik helyig vezette, míg a Gyirmótot feljuttatta az NB I-be, Pakson és Gyirmóton összesen közel tíz évet töltött el, utóbbi csapattól négy év után idén nyáron távozott.

“Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ez a szituációt kell megoldani. Elsőként remélem, hogy az évből hátralevő négy meccsből kihozzuk a maximumot, ami megelégedéssel tölt el minket, a klubot, a szurkolókat. Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre. A Honvéd egy tradicionális egyesület, egy komoly brand, jelentős közönséggel, így még nagyobbak a követelmények, mindenkinek meg kell érteni, hogy felelősséggel tartozunk a klub felé” – nyilatkozta az újonnan kinevezett tréner.

“Először is szeretnénk megköszönni Djordje Kambernek és Takács Lászlónak, hogy ebben a szakmailag és lelkileg is nehéz helyzetben átvették az első csapat irányítását és eközben olyan megoldásra törekedtünk, amely reményeink szerint állandósságot jelent a vezetőedzői poszton. Olyan edzőt kerestünk, aki jellemzően hosszabb ideig dolgozott egy-egy klubnál, hiszen ez stabil személyiségre utal, nekünk pedig ebben a helyzetben stabilitásra és pontokra van szükségünk. Csertői Aurél tapasztalt szakember, bízunk benne, hogy nálunk is sikeres lesz. A klub stratégiája az edzőváltás ellenére sem változik, Csertői Auréllal szemben is elvárás a fiatalok beépítése. Viszont a fiataloknak, akik ilyen lehetőséget kapnak, igenis felelősséget kell vállalniuk, annak tükrében is, hogy akiket mi itthon fiatalnak titulálunk, azok a nemzetközi futballban már nem számítanak annak. És tegyük hozzá azt is, hogy amikor egy klub rövid idő alatt sokszor kényszerül edzőváltásra, mint az utóbbi években mi is, akkor mélyebb elemzésre is szükség van a háttérben húzódó problémák azonosítására, amely folyamatosan zajlik” – fogalmazott Kun Gergely ügyvezető.

A bajnokság feléhez közeledve a Honvéd a 13. helyen mindössze két ponttal előzi meg a legjobb kiesőt a másodosztályban.

fociclub