Klubváltásra készül januárban a magyar válogatott hátvédje

A magyar válogatott Cipruson légióskodó védője megerősítette, hogy a klubcsapatában kapott kevesebb játéklehetőség miatt csapatot készül váltani…

(Photo by Srdjan Stevanovic – UEFA/UEFA via Getty Images)

A ciprusi Omonia Nicosia csapatában mellőzött Lang Ádám a minap elmondta, hogy komolyan klubot szeretne váltani januárban, hogy több lehetőséget kapjon tavasszal:

“Nem tudom, miért kerültem ki a kezdőből. Őszinte vagyok magammal, de a teljesítményem szerintem nem adott okot a váltásra. Az edző mégis mellőzni kezdett, és mivel az eredmények jönnek, így nincs értelme újra változtatni. Ha ez így marad, időben el kell gondolkodnom más opción, mert amióta kijutottunk az Eb-re, minden nap gondolok rá.”

A 30 éves hátvéd szeretne ott lenni karrierje harmadik Európa-bajnokságán azok után, hogy a selejtezősorozatban mind a tíz mérkőzésen pályára lépett.

Lang menedzsere, Illés Zoltán az NB1.hu oldalnak bővebben beszélt a játékos mellőzéséről: “Megmagyarázhatatlan szakmai döntés, hogy Ádám miért nem játszik a klubcsapatában. A válogatottban jó formában van, annak ellenére, hogy az Omoniánál mellőzik. Jól érzi magát Cipruson, és szeret az Omoniában futballozni, amit az is bizonyít, hogy házat is vásárolt ott. Vannak külföldi érdeklődői, főleg a környező országokból. Akár Dél-Koreába is igazolhatna, de az nem biztos, hogy a legjobb választás lenne a válogatott szempontjából. Ádámnak ugyanis a nemzeti csapat a legfontosabb. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy a legjobb tudása szerint segítse Magyarországot. Ehhez viszont játszania kellene. Az Omonia sportigazgatója azt mondta nekem, hogy Ádám a klub fontos játékosa, nekik is az lenne az érdekük, hogy játsszon, ezért a kölcsönadás elől sem zárkózik el. Ha esetleg klubot váltana, akkor erről egyeztetnénk Marco Rossi szövetségi kapitánnyal is, akinek nagyra tartjuk a véleményét.”

fociclub

A Klubváltásra készül januárban a magyar válogatott hátvédje bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.