Mégis marad Szaúd-Arábiában Karim Benzema

Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy Karim Benzema mindössze hat hónap után elhagyja a szaúdi profi ligában szereplő Al-Ittihad csapatát, de most úgy tűnik, mégis marad, mivel a szaúdi átigazolási piac ma este zárul.

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Karim Benzema marad az Al-Ittihadnál, pedig korábban arról szóltak a hírek, hogy mindössze fél év után távozik a szaúdi csapattól a francia csatár. Lapértesülések szerint az Olympique Lyon vizsgálta annak a lehetőségét, hogyan tudná leigazolni a játékost a januári átigazolási időszakban, ami Szaúd-Arábiában ma ér véget. A 36 éves támadó tavaly nyáron írt alá hároméves szerződést az Al-Ittihaddal, miután távozott a Real Madridtól.

Benzema nem teljesítette a kötelezettségeit a szaúdi szezonközi szünetben, majd engedély nélkül utazott el nyaralni, és késve jelent csak meg a csapatnál, ezért röppentek fel a távozásával kapcsolatos hírek is. Annak ellenére, hogy 20 mérkőzésen 12 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve, Benzemát sokat kritizálták a gyenge teljesítménye miatt, és ennek következtében törölte az Instagram-profilját is.

A tavalyi szezonban bajnoki címet nyerő Al-Ittihad jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, és a szünet előtti utolsó három bajnoki mérkőzését elveszítette. Február 4-én az Al-Faisaly elleni Király Kupa-negyeddöntővel térnek majd vissza a pályára.

Benzema egyike volt annak a több nagynevű játékosnak, aki a nyáron Európát Szaúd-Arábiára cserélte, miután az ország állami befektetési alapja (PIF) átvette az irányítást négy klub – az Al-Ittihad, az Al-Nasszr, az Al-Ahli és az Al-Hilal – felett.

fociclub

A Mégis marad Szaúd-Arábiában Karim Benzema bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.