Milák Kristóf fő számában és 50 méter gyorson is simán nyert az ob-n

A 100 méter gyors után abban a számban is győzött, amelyben olimpiai bajnok lett.

Milák Kristóf a 100 méter gyors után fő számában, 200 pillangón is magabiztosan nyerte meg a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságot. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a délelőtti elődöntőben még 1:55.43 perces idővel ért célba, több mint három másodpercet verve legközelebbi magyar riválisára, Márton Richárdra.

Délelőtti eredménye egy másodperccel volt gyorsabb, mint a tavalyi ob elődöntőjében elért – az volt az utolsó verseny, amelyen közel egyéves kihagyása előtt még elindult. Akkor 1:52.58-cal nyerte a döntőt, most ettől elmaradt, 1:54.90 perccel ért célba, és végig vezetve szerzett újabb aranyérmet. Márton Richárd a táv háromnegyedéig tartotta vele a lépést, ő végül 1:56.32 perces idővel végzett.

Milák 50 méter gyorson 21.89 másodperces egyéni csúccsal csapott célba, amivel szintén teljesítette a párizsi indulási „kritériumot” (21.96). Rajta kívül még Szabó Szebasztiánnak van meg a szintje. 

A nők között Kapás Boglárka olimpiai indulást érő idővel nyert 200 méter pillangón, miután 2:08.15 perccel csapott célba.

Milák kedden 100 méter gyorson is első helyet szerzett, az volt az első versenyszáma az ob-n, amelyre hat számban nevezett.

Írta a HVG

A Milák Kristóf fő számában és 50 méter gyorson is simán nyert az ob-n bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.