Nyolc és fél év után távozott a mexikói csapat gólrekordere – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a mexikói CF Monterrey emblematikus figurája elhagyta a klubot…

(Photo by Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő CF Monterrey megerősítette, hogy távozott az együttestől a csapat kiváló támadója, Rogelio Funes Mori.

A 32 éves argentin származású támadó egykoron a patinás River Plate együttesében nevelkedett. 2013-ig a “milliomosok” felnőtt csapatát erősítette, majd Európába igazolt. Ezt követően két évet eltöltt a portugál Benfica kötelékében, ám jobbára csak a tartalékcsapatban játszott, majd kölcsönadták őt a török Eskisehirsporhoz.

Funes Mori ezt követően 2015-ben tért vissza az amerikai kontinensre, amikor a CF Monterrey-hez szerződött. Az elmúlt nyolc és fél esztendő során a játékos és a klub neve szorosan összefonódott. A gólerős támadó mostanáig 328 mérkőzésen 160 gólt és 39 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, mellyel a Rayados történetének valaha volt legeredményesebb játékosa. Funes Mori a monterrey-ieknél töltött évek alatt egy bajnoki címet és két kupát nyert a csapattal, valamint 2019-ben és 2021-ben is elhódították a CONCACAF Bajnokok Ligáját. Menet közben számtalan sorozat gólkirályi címet és legértékesebb játékosnak járó trófeát zsebelte be.

A helyi sajtó egybehangzó várakozásai szerint Funes Mori a Pumas UNAM csapatában készül folytatni karrierjét.

fociclub

A Nyolc és fél év után távozott a mexikói csapat gólrekordere – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.