Rekordigazolás a magyar piacon – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az érintett csapatok péntek délután bejelentették az egyszeres válogatott játékos átigazolását…

 

A Kecskemét középpályása, Szuhodovszki Soma átigazolt a Debrecen csapatához. Az egyszeres magyar válogatott játékossal klubváltása kapcsán mindkét csapat megjegyezte, hogy rekordösszeg cserében értékesítették, ill. vásárolták meg a játékjogait, de a pontos átigazolási díjat egyik fél sem közölte.

A 23 éves középpályás az MTK-ban nevelkedett, tagja volt a 2017-2018-as szezonban a másodosztályból bajnokként feljutó együttesnek. Ezt követően kölcsönben megfordult a Monor, a Tiszakécske és az ETO FC Győr alkalmazásában, majd 2011 nyarán kötött ki Kecskeméten. Szuhodovszki az akkor NB II-es csapatban meghatározó szereplő volt, éppúgy, mint a csapat feljutását követően az előző, élvonalbeli idényben, melyet a KTE újonc létére az előkelő második helyen zárt az NB I-ben.

“Elmondhatom, hogy eddigi pályafutásom legszebb évei voltak a kecskemétiek. Nagyon sokat köszönhetek a klubvezetésnek és a stábnak, különösen Szabó Istvánnak, a csapattársaknak és természetesen a szurkolóknak is. Rengeteget kaptam a klubtól, csak hálával és jó szívvel gondolhatok vissza a Kecskeméten töltött időszakomra. Életem egyik, ha nem a legnehezebb döntése volt ez, de vannak olyan helyzetek, amikor az embernek meg kell hoznia ezeket. Akármilyen fájdalmas is lehet egy elhatározás adott pillanatban, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam meg a karrierem építése szempontjából. Bízom benne, hogy Kecskeméten is büszkék lesznek rám, ha elérem a céljaimat. Rengeteg emlékezetes pillanattal a hátam mögött távozom. Ilyen az NB II-es feljutás, és annak feledhetetlen ünneplése. Az NB I-ben itt debütáltam, sok másik csapattársammal együtt. Szép emlék az első közös győzelem, vagy amikor először nyertünk a bajnok Ferencváros ellen. Másodikként teleltünk, majd egy olyan tavaszt futottunk, ami elképesztő teljesítmény volt. Klubtörténelmi ezüstérmet szereztünk, kijutottunk a nemzetközi porondra, ami újoncként hatalmas dolognak számított. Megszületett ezután az első nemzetközi sikerünk is. Továbbá Kecskeméten kaptam először válogatott meghívót, a klubot képviselve mutatkoztam be a válogatottban. Ezek olyan lépcsőfokok voltak, melyekről nem gondoltam volna két évvel ezelőtt, hogy ilyen gyorsan meg fogom mászni őket, de sikerült! Nagyon sok sikert kívánok az egész klubnak, bízom benne, hogy a KTE még évekig stabil tagja lesz az NB I-nek. Csodálatos emberek dolgoznak Kecskeméten, nagyon megérdemli ez a közösség, hogy ez így legyen” – búcsúzott Szuhodovszki a KTE hivatalos honlapján.

Szuhodovszki az NB I-ben 46 mérkőzésen öt gólt 11 gólpasszt jegyzett mostanáig a KTE színeiben. A hazai bajnokság aktuálisan zajló kiírásában 14 találkozón jutott szóhoz, melyek alatt két-két találat és előkészítés fűződött a nevéhez.

Közelmúltbeli megbízható teljesítménye után a magyar válogatottban is meghívót kapott, a Montenegró elleni Eb-selejtezőn csereként egy percet játszhatott, így már egyszeres válogatottnak mondhatja magát.

fociclub

A Rekordigazolás a magyar piacon – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.