Serie A: az AS Monaco középpályását szemelte ki a Juventus! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus együttese a nyár folyamán szeretné megszerezni az AS Monaco középpályását, Youssouf Fofanát.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A francia és az olasz sajtó legfrissebb beszámolói alapján a Juventus a nyári átigazolási időszakban szeretne erősíteni a középpályáján. A források szerint erre a célra az “Öreg Hölgy” egyik legfőbb kiszemeltje az AS Monacoban futballozó Youssouf Fofana. A Juventus számára azért lenne szükség ezen a poszton az erősítésre, mert Nicolo Fagioli és Paul Pogba is hosszú időre eltiltottá vált, így alaposan lecsökkentek Massimiliano Allegri variációs lehetőségei ezen a poszton.  A beszámolók alapján a Juve érdeklődése igen komoly Fofana iránt, ennek okán többször is megfigyelőt küldtek a Monaco meccseire. Az üzletet megkönnyítheti az a tény is, hogy Fofana szerződése a nyáron lép az utolsó évébe, így ez lesz a Monaco utolsó esélye arra, hogy igen kedvező összeget zsebeljenek be a középpályásért. A források szerint ugyanakkor nem csak az olasz gárda érdeklődik Fofana iránt, hanem Angliából is több csapat kívánságlistáján ott szerepel a 25 éves futballista. A hírek alapján ugyanis az Arsenal, a Newcastle United, a Brighton és a West Ham United is szeretné őt a soraiban tudni nyártól.

Youssouf Fofana 2020 januárjában 15 millió euró ellenében került a Monaco együtteséhez a Strasbourgtól. A klub színeiben azóta 165 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 28 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A Serie A: az AS Monaco középpályását szemelte ki a Juventus! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.