Sport: Bravúr a javából: Valkusz Máté győzött és életében először főtáblás Grand Slamen

Valkusz Máté–Andrea Vavassori (olasz) 6:1, 6:4
Alekszandra Kornyejeva (orosz)–Bondár Anna (11.) 6:3, 6:3

Eredmények:
Australian Open, selejtező, 3. forduló:

Valkusz Máté harmadik győzelmével feljutott a főtáblára, Bondár Anna viszont kikapott a selejtező utolsó körében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Az olasz több mint ötperces egészségi szünetet vett ki, energikusabban tért vissza, de Valkusz a negyedik fogadóelőnyével is élt, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset. Így a tavalyi US Open után – Fucsovics Mártonnal és Marozsán Fábiánnal együtt – újra három magyar szerepel a főtáblán a férfiaknál, az AO történetében először. A mérkőzés után a szövetség Facebook-oldalán értékelt:

A nőknél Bondár Annának nem sikerült a kvalifikáció a 17 éves orosz Alekszandra Kornyejeva ellen, de szerencsés vesztesként még lehet esélye a főtáblára, és párosban mindenképp játszik a jövő héten Melbourne-ben.

Valkusz sikerével az Australian Open történetében először szerepel három magyar férfi is a főtáblán.
A világranglistán 214. Valkusz – aki eddig mérkőzést sem nyert Grand Slam-selejtezőben – pénteken a hatalmas adogatásairól ismert Andrea Vavassorival találkozott, pályafutása során először. A magyar szövetség közösségi oldala szerint a 25 éves magyar gyorsan 3:0-ra elhúzott, de 4:1-nél bejött hozzá a pályára az orvos és a fiziós. A folytatásban azonban nem látszottak rajta problémák, újra brékelt, és 6:1-gyel hozta a szettet.

Írta a HVG

A Sport: Bravúr a javából: Valkusz Máté győzött és életében először főtáblás Grand Slamen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.