Sport: Kikaptak a vb-címvédő argentinok és a brazilok a vb-selejtezőn

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva.

Az ötszörös világbajnok brazilok ugyanakkor megszakítás nélkül másodszor kaptak ki, három összecsapás óta nyeretlenek, és visszacsúsztak az ötödik helyre, pedig kiválóan kezdtek Barranquillában. Gabriel Martinelli már a 4. percben vezetést szerzett, ám a 75. és 79. percben Luis Díaz – Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa – duplázott. A csatár azt követően lépett ismét pályára a kolumbiai válogatottban, hogy a hét elején találkozhatott szüleivel, akiket októberben végén raboltak el. A futballista édesanyját órákon belül kiszabadították, édesapját viszont csak múlt csütörtökön engedte szabadon a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) marxista gerillaszervezet.
Az állás: 1. Argentína 12 pont, 2. Uruguay 10, 3. Kolumbia 9, 4. Venezuela 8, 5. Brazília 7, 6. Ecuador 5 (4-3), 7. Paraguay 5 (1-2), 8. Chile 5 (3-6), 9. Bolívia 3, 10. Peru 1
Kolumbia-Brazília 2-1 (0-1)
Luis Díaz – Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa – duplázott.
Eredmények, 5. forduló:
Sikerükkel a kolumbiaiak feljöttek a harmadik helyre, és a brazilokat még a venezuelaiak is megelőzték, mivel gól nélküli döntetlent játszottak Ecuadorral.
A hétszeres aranylabdás Lionel Messivel felálló világbajnoki címvédő Argentína 2-0-ra kikapott a vendég Uruguaytól, míg Brazília 2-1-es vereséget szenvedett Kolumbiában a 2026-os labdarúgó-vb dél-amerikai selejtezőjének ötödik fordulójában, csütörtökön.
Az eddig pont nélküli Bolívia 2-0-ra verte Perut, és így utóbbi került a sereghajtó, tizedik helyre.
Argentína-Uruguay 0-2 (0-1)
Venezuela-Ecuador 0-0
Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.
Chile-Paraguay 0-0
Bolívia- Peru 2-0 (1-0)
A végig remekül játszó uruguayiak Buenos Airesben Ronald Araujo és Darwin Nunez góljaival nyertek az éllovas otthonában, és feljöttek a második helyre. Az argentinoknak végetért a négy győzelemből álló sorozatuk.

Írta a HVG

A Sport: Kikaptak a vb-címvédő argentinok és a brazilok a vb-selejtezőn bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.