Sport: Nagy Ádám az olasz másodosztályú Speziában folytatja kölcsönben

Új klubja szerdán hozta nyilvánosságra a 28 éves játékos megszerzését, a honlapján rugalmas, lendületes, kiváló játékintelligánciával rendelkező középpályásként jellemezve a magyar futballistát. Az egyezség vételi opciót is tartalmaz, de erről részleteket nem közöltek.

Három évvel később, 2019 nyarán az angol másodosztályú Bristol City szerződtette, ahol 62 fellépésén és 3 gólt szerzett, majd 2021-ben visszatért Olaszországba, és igazolt a Pisába, amelyet akkor a Spezia jelenlegi edzője, Luca D’Angelo irányított. A középpályás értékét 1 millió euróra (mintegy 380 millió forint) taksálja a transfermarkt.de nevű német átigazolási portál.
(Nyitóképünkön Nagy Ádám látható a magyar válogatott 8-as számú mezében. Fotó: Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Kiemelték viszont, hogy Nagy Ádám az egykori Spezia-edző Marco Rossi által irányított magyar válogatott alapembere, 77 meccsen 2 gólt szerzett és ott volt a 2016-os és 2021-es Európa-bajnokságon. A Spezia az utolsó előtti helyen áll az olasz másodosztályban.

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Nagy Ádám a Pisától a szintén másodosztályú Speziához került kölcsönbe.
Az 1995-ös születésű Nagy Ádám 2015-ben, a Ferencvárosban debütált a profik között. Első szezonjában megnyerte a Magyar Kupát, a következő idényben pedig bajnoki címet ünnepelhetett a Fradival, amelyben fiatalkora ellenére alapemberré vált. Teljesítményére felfigyelve, 2016 nyarán aztán az olasz elsőosztályú Bologna igazolta le, amelynek mezében 57 alkalommal lépett pályára.

A középpályás a kiesés elől menekülő csapatnál újra együtt dolgozhat korábbi pisai edzőjével, Luca D’Angelóval.

Írta a HVG

A Sport: Nagy Ádám az olasz másodosztályú Speziában folytatja kölcsönben bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.