Váratlan helyen köthet ki az RB Leipzig mellőzött magyar játékosa – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint az RB Leipzig magyar hálóőre követheti Emil Forsberget és hamarosan a lipcseiek amerikai “testvércsapatához” igazolhat…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

A Magyar Nemzet német sajtóértesülésekre hivatkozva számolt be róla, hogy az RB Leipzignél a kezdő helyét elveszítő magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter hamarosan a Red Bull-csoport amerikai csapatához, az MLS-ben szereplő New York Red Bullshoz szerződhet.

A rutinos magyar kapus tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, aki mögött Gulácsi a visszatérése ellenére csak második számú kapus. A német sajtó már korábban megszellőztette, hogy Marco Rose vezetőedző a jövőben is csak csereként számít Gulácsira, így a magyar kapusnak csapatot kellene váltania az állandó játéklehetőség érdekében.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.

fociclub

A Váratlan helyen köthet ki az RB Leipzig mellőzött magyar játékosa – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.