Visszatért Dél-Amerikába a rutinos argentin hálóőr – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az argentin válogatott egykori kapusa egy brazil élcsapatban folytatja pályafutását…

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Grémio együttese a szerdai napon bejelentette, hogy kétéves megállapodást kötött az Európából visszatérő rutinos argentin kapussal, Agustín Marchesínnel, aki legutóbb a Celta Vigo kapuját védte.

A 35 éves hálóőr másfél évvel ezelőtt került a galíciai csapathoz, ám amíg az első szezonjában 20 mérkőzésen védett, addig az aktuálisan futó kiírásban csak egyetlen kupatalálkozón jutott szóhoz. Azt megelőzően 2019 és 2022 között az FC Porto alkalmazásában állt, ahol 95 meccsen védett. Marchesín két éven át volt a “sárkányok” első számú kapusa, majd egy súlyos sérülés miatti hosszú kihagyás alatt kikerült a kezdőcsapatból és nem is tudta visszafoglalni a helyét.

A nyolcszoros argentin válogatott kapus hazájában egykor a Lanús csapatában nevelkedett, majd éveken át Mexikóban védett a Santos Laguna (2014-2016) és a Club América (2016-2019) alkalmazásában, mielőtt Európába szerződött volna.

A Grémio a 2023-as kiírásban a második helyen végzett a brazil országos bajnokságban (Campeonato Brasileiro). Marchesín a leendő klubjában több honfitársával játszhat együtt, hiszen Walter Kannemann, Franco Cristaldo és Lucas Besozzi is a Porto Alegre-i csapatot erősíti.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Visszatért Dél-Amerikába a rutinos argentin hálóőr – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.