Visszatért nevelőcsapatához az egykori argentin gólkirály – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően visszatérhet nevelőcsapatához a Brazíliában légióskodó rutinos argentin támadó…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

Az argentin első osztályú Instituto megerősítette, hogy kétéves szerződést kötött egykori saját nevelésű futballistájával, Silvio Romeróval, aki a brazil Fortalezától tért haza. A nagy visszatérő 14 év után játszhat újra régi-új csapatában, és a 10-es mezt fogja viselni.

A 35 éves támadó 2005 és 2010 között erősítette utoljára a córdobai együttest, majd éveken át a Lanús futballitája volt. Romero egy rövid kölcsönt eltöltött a francia Rennes alkalmazásában, majd Mexikóban is játszott a Chiapas és a Club América csapatában, 2018 és 2022 között pedig termékeny időszakot töltött az Independientében. A tapasztalt futballista a Rojo soraiban 2018 óta139 mérkőzésen 49 gólt szerzett. A 2020-as argentin bajnoki idényben 12 találatával társgólkirály lett, majd az azt követő bajnoki kiírásban tízszer volt eredményes.

Romero az elmúlt két naptári esztendőt a Rojótól kölcsönben töltötte a Fortaleza alkalmazásában. A 2022-ben Copa Sudamericana-döntőt játszó brazil csapat színeiben az argentin csatár minden sorozatot figyelembe véve 99 mérkőzés alatt 23 találatot jegyzett.

Az Instituto újonc létére magabiztosan maradt bent az argentin élvonalban, miután a 2023-as összesített tabellán a 28 csapatos mezőny 17. helyén végzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Visszatért nevelőcsapatához az egykori argentin gólkirály – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.