Visszavonult az egyszeres magyar válogatott hátvéd – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Haladás bejelentést tett rutinos játékosa jövőjéről…

 

A Szombathelyi Haladás hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a korábbi egyszeres magyar válogatott hátvéd, Bosnjak Predrag befejezi aktív pályafutását, és a csapat másodedzőjeként folytatja tovább.

A 38 éves szerb származású futballista 2009 óta kizárólag hazánkban futballozott, a vasiakon kívül a Nyíregyháza, a Veszprém és a Ferencváros játékosa volt. Bosnjak a magyar csapatok közül a legtöbbet a Haladásnál játszotta, a 2013-2014-es szezonban, valamint 2015-ös szezonjától mostanáig. Pályafutása során 149 NB I-es és 193 NB II-es bajnokin lépett pályára, valamint a szerb élvonalban is szerepelt 28 első osztályú találkozón.

“Mielőtt 2011 nyarán Veszp­rémbe szerződtem, a bakonyiak akkori edzője, Vágó Attila mondta, igazoljak hozzájuk és utána segít nekem NB I.-es csapatot szerezni. Így is történt. Ugyanis később, 2013 telén az akkor NB II.-es Veszprémmel az Illés Akadémia műfüves pályáján a Haladással játszottunk edzőmeccset. Kikaptunk ugyan, de a játékom elnyerte Artner Tamás, a Hali akkori edzőjének tetszését, hazafelé a buszon a vezetők szóltak, hogy a klub szeretne leigazolni. Veszprémben jó kis gárda jött össze – csapattársam volt az akkor még szárnyait bontogató most már válogatott védő, Lang Ádám, valamint a csatár Novothny Soma is. Gyakorlatilag egy percig sem gondolkodtam, hiszen tudtam, hogy a Haladás egy patinás, tradicionális, nagy múltú klub, komoly múlttal – ráadásul az NB I.-ben szerepel. Az átigazolás végül télen még nem, de nyáron már összejött. A 2013/14-es szezonom remekül sikerült. Az első évem jól sikerült, hatodik helyen végeztünk a bajnokságban, júniusban bemutatkoztam a válogatottban – és felfigyelt rám az FTC is: 2014 nyarán a fővárosiakhoz szerződtem. Európa-liga selejtezőkön, Magyar Kupa-meccseken, majd az első bajnokin is játszottam. Később aztán kölcsönadtak Nyíregyházára, majd a bajnokság végén megkeresett a Haladás – így visszatértem Szombathelyre. Voltak jó és kevésbé jó évek, de a legjobb meccseket, legjobb időszakokat a Haladásnak köszönhetem. A Haladás Sportkomplexumban az első bajnokin például 2-1-re vertük az FTC-t, majd utána legyőztük 1-0-ra a Videotont is – felejthetetlen meccsek voltak ezek! De még számtalan ilyen meccs volt. Aztán óriási élmény volt a válogatottság, egy játékosnak ez a csúcs a karrierjében, örülök, hogy nekem mindez megadatott. A legjobban a 2013/14-es és a 2015/16-os Haladásban szerettem futballozni – remek csapatunk volt” – elevenítette fel Bosnjak.

A rutinos labdarúgó az egyetlen magyar válogatottbeli meccsén 2014. június 4-én az albánok elleni felkészülési meccsen csereként lépett pályára Pintér Attila kapitánysága idején.

A búcsúzó hátvéd a továbbiakban Alekszandar Jovics stábjában láthat el másodedzői feladatot.

fociclub

A Visszavonult az egyszeres magyar válogatott hátvéd – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.