A magyar labdarúgó nem bánta meg, hogy a Távol-Keletre szerződött

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a Vissel Kobe csapata megnyerte a japán bajnokság (J-League) 2023-as kiírását…

A Vissel Kobe csapatához a közelmúltban szerződő magyar középpályás, Vécsei Bálint kevés lehetőséget kapott eddig új csapatában, de a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, elégedett a klubváltásával:

“Miután legfőbb riválisunk, a Jokohama F. Marinos csupán egy pontot szerzett, biztossá vált, hogy ha odahaza legyőzzük a Nagoját, miénk a bajnoki cím: nyertünk kettő egyre. Úgy harmincezren szurkoltak a lelátón, csodás volt megélni. A lefújás után a tulajdonos is elérzékenyült, persze nem csoda, húsz éve vette át az irányítást, ezért a sikerért dolgozott, most leszüretelhette a gyümölcsét. Itt nem divat a pezsgőlocsolás, nem szabad az öltözőt összepiszkolni, ezért kialakítottak egy külön részt a stadionban, ahol rengeteg sör és egy hordó szaké várt minket, ott tartottunk egy kis ünneplést” – mondta el a 30 éves középpályás az ünneplésről.

“Természetesen bánt, hogy nem szerepelhettem az utolsó meccsen. Nem voltam könnyű helyzetben: a Ferencvárostól távoztam a nyáron, sérüléssel bajlódtam, majd sokáig egyedül edzettem. A japán első osztály már javában zajlott, amikor aláírtam a szerződésemet, a csapat jól szerepelt, tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű beverekednem magam. Igazából nem volt oka a vezetőedzőnek váltani, ettől függetlenül azért több játékpercre számítottam. Az első három-négy hét arra ment rá, hogy fizikailag utolérjem magam, beilleszkedjek, ami sikerült. A lelkiismeretem tiszta, minden edzésen, minden pillanatban a maximumot nyújtottam.”

“Jó csapathoz tartozni és nyerni mindig csodás érzés, ez megunhatatlan. De nem tudok elmenni amellett, hogy alig játszottam, ilyen korábban nemigen fordult elő velem. Van bennem hiányérzet, már csak azért is, mert mielőtt Japánba kerültem volna, a Kobe sportigazgatója és vezető játékosmegfigyelője azt mondta, kifejezetten számítanak rám. Az edző döntött így, de hangsúlyozom, érthető, hogy nem akart változtatni a kiemelkedően szereplő csapat összeállításán. Egyáltalán nem bántam meg, hogy Japánba szerződtem. Ha visszapörgethetnénk az időt, és újra ilyen lehetőségem adódna, ismét rábólintanék és aláírnék. Bajnoki címért harcoló csapatba kerültem, ráadásul olyan országba, amely mindig is vonzott” – szögezte le Vécsei.

A 12-szeres magyar válogatott középpályásnak a naptári esztendő végeztével jár le a szerződése a japán csapatnál, egyelőre nem tisztázott, hogy hol folytatja a pályafutását.

fociclub

A A magyar labdarúgó nem bánta meg, hogy a Távol-Keletre szerződött bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.