Húsz év után távozik posztjáról a Dortmund vezérigazgatója – HIVATALOS

A Borussia Dortmund első embere a hétfői napon megerősítette, hogy nem hosszabbítja meg jövő év végén lejáró megbízatását…

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

A Borussia Dortmund hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke 2025 év végén lejáró szerződése nem kerül meghosszabbításra, hanem a vezető távozik posztjáról.

“Jövőre leszek két évtizede az elnöki székben. Idejénben nyilvánosságra akartam hozni a döntésemet, hogy így időben meg lehessen oldani az utódlás kérdését. Fontosnak tartottam, hogy a saját döntésem nyomán zárjam le az itt töltött időszakomat. Hálás vagyok a klubnak, hogy az évek során lehetőséget adtak nekem, és kiváltságnak tartom, hogy mindvégig megbíztak bennem” – nyilatkozta a klubhonlapnak a vezérigazgató.

A 64 éves sportvezető 2001 óta dolgozik a BVB kötelékében, és 2005 óta irányítja a patinás egyesületet, nagy szerepet játszva a kétezres évek elején a csőd szélén táncoló klub megmentésében. Regnálása alatt a Dortmund kétszer nyerte meg a Bundesligát (2011-ben, illetve 2012-ben), háromszor a Német Kupát (2012-ben, 2017-ben és 2021-ben), míg 2013-ban a Bajnokok Ligája döntőjébe is eljutott.

fociclub

A Húsz év után távozik posztjáról a Dortmund vezérigazgatója – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.