Nemzetközi kupagyőztes argentin edző veszi át a brazil csapatot – sajtóhír

Megbízható dél-amerikai sajtóinformációk szerint megtalálta az új edzőjét a brazil Sao Paulo együttese…

(Photo by Franklin Jacome/Agencia Press South/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint megszületett az egyezség arról, hogy a brazil Sao Paulo új edzője Luis Zubeldía lesz, akivel 2025 végéig szóló szerződést fognak kötni.

A 43 éves szakember annak idején az argentin bajnokság történetének legfiatalabb trénere volt, amikor 2008-ban 27 esztendően átvette utolsó aktív csapata, a Lanús irányítását. Zubeldía a Buenos Aires-i gárdát két ízben is irányította, valamint hazájában még a Racing Club edzője volt, azon kívül több ecuadori csapatnál, Kolumbiában, Paraguayban és egy rövid ideig még Spanyolországban is dolgozott a Deportivo Alavés kispadján. Az argentin tréner az eddigi legnagyobb sikereit legutóbbi állomás helyén az ecuadori LDU Quitónál érte el, mellyel 2023-ban Copa Sudamericanát és országos bajnoki címet nyert, ám 2024 januárjában távozott a posztjáról.

Zubeldíát a közelmúltban az argentin San Lorenzóval boronálták össze, azonban visszautasította a megkeresést, és az argentin hazatérés helyett nagyon úgy néz ki, hogy Brazília felé veszi az irányt.

Az SPFC a 2021-es Paulista-bajnoki címet leszámítva az elmúlt években nem sikert élt meg, 2022-ben elvesztette a Copa Sudamericana döntőjét. A patinás brazil csapatot az év elejétől Thiago Carpini irányította, ám miután az idei állami bajnokságban csak a negyeddöntőig jutottak, az újonnan indult országos bajnokságban pedig az első két meccsüket elvesztették, a héten leváltották őt a posztjáról.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Nemzetközi kupagyőztes argentin edző veszi át a brazil csapatot – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.