Ritmikus gimnasztika Eb – Új ruha is készülhet Pigniczki Fanninak

Pigniczki Fanninak négy versenyruhája lesz a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ritmikus gimnasztikában nagy hangsúlyt kapnak az esztétikai elemek, ilyen például a ruha is.

„Régóta ugyanazokkal a varrónőkkel dolgozom. Fontos, hogy jól ismerjem őket, és ők is ismerjenek engem” – mondta első számú ritmikus gimnasztikázónk.

Általában minden szerhez van egy dressz, de ez nincs kőbe vésve, hogy melyik ruhában lehet buzogánnyal, vagy karikával gyakorlatot bemutatni.

„Ott van például a fekete dresszem, ezt a labdához használtam, de szalagozni is fogok vele. Nagyon jól ötvözhető a művészi hatás ugyanis a szalag színével kombinálva.” – tette hozzá Pigniczki Fanni, aki azt is elárulta, hogy elképzelhető, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságra egy újabb dresszel bővül a versenykollekciója.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.