Sport: Halálos beteg Sven-Göran Eriksson

Sven-Göran Eriksson saját bevallása szerint sohasem volt kiemelkedő labdarúgó, ezért már viszonylag korán, 27 évesen abbahagyta a labdarúgást. A svéd származású menedzser edzőként kilenc országban fordult meg, ahol 17 trófeát nyert svéd, portugál és olasz csapatokkal. Emellett irányította az angol, a mexikói és az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottat is.

A korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Erikssonnál rákos megbetegedést diagnosztizáltak, az orvosok szerint gyógyíthatatlan – írja a Sky News.

Mindenki tudja, hogy rákos vagyok, de addig fogok küzdeni ellene, ameddig csak tudok

– mondta a svéd P1 rádiónak. Amikor Erikssont az állapotáról kérdezték, azt mondta, legjobb esetben egy éve lehet hátra, rosszabb esetben még annál is kevesebb.

Az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányának legfeljebb egy éve lehet hátra.

Elmondása szerint a kórházba kerülése előtti napon öt kilométert futott, amikor hirtelen összeesett és elájult. Később elment orvoshoz, ahol kiderült a betegsége: a semmiből jött és sokkolta őt. „Jobb, ha nem gondolok rá. Be kel csapni az agyat. Ülhetnék otthon és gondolkodhatnék folyton azon, hogy szerencsétlen vagyok, vagy bármi más…” – magyarázta.

Írta a HVG

A Sport: Halálos beteg Sven-Göran Eriksson bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.